Dat klinkt als ‘naar Thailand’. Een vaakgehoorde noordelijke grap van mensen die er wel even uit willen, maar zich geen buitenlandse avonturen kunnen veroorloven.

Ook wij gaan naar het eiland Schiermonnikoog. Dat doen we nu al weer voor de zesde keer. Een paar dagen er tussenuit en letterlijk loskomen van je eigen ‘vasteland’. Niet om alleen maar te relaxen, er is ook zeker een diepere zin om dit avontuur aan te gaan. We zijn mannen die het belangrijk vinden om zich te verdiepen in hun geloof in Jezus Christus. Als christen-mannen willen we in ons leven meer en meer leren om Christus te volgen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar we weten dat we dat niet alleen hoeven te doen. Jezus wil Heer zijn in ons leven, Hij gaat ons voor. Hij helpt ons ook, want Hij heeft zelfs de dood overwonnen , dus waarom zouden we twijfelen aan Zijn hulp en kracht.

Toch zijn er in die wandel met Jezus momenten dat je het niet begrijpt of dat je niet weet waar je moet beginnen. In de Bijbel is Jezus daar heel relaxed over. Als er een paar duizend mensen zitten te luisteren naar Hem dan worden zijn leerlingen zenuwachtig over het eten. Maar Jezus vraagt gewoon om alle restjes die er zijn en dan begint Hij te delen. En je raadt het al, Hij deelt zoveel uit dat de mensen allemaal genoeg te eten krijgen. Wat een wonder! Wij hoeven niet bezorgd te zijn over onze pogingen om goede dingen te doen. Alles wat we in Zijn naam doen is al goedgekeurd door God de Vader. Zijn liefde voor ons is gewoon altijd aanwezig, zonder voorwaarden. Alleen ons geloof in Jezus’ offer is genoeg voor ons behoud.

Dus voel je vrij om een stap te zetten. Leef op de manier die Jezus ons voordeed. Wees zo een licht in deze wereld. Het is een avontuur, maar het mag op een ontspannen manier.

We gaan op Schiermonnikoog ook heerlijk genieten van de rust, het zingen, de sprekers en de andere momenten met elkaar. Ook de boottocht is al bijzonder en daarom hoeft het geen probleem te zijn om mee te gaan. Op naar ’t eiland!